Origami vazen

De Wereldwinkel van Made blijft de hele vakantieperiode open. Zoals we gewend zijn is dat zes dagen per week. De dertig vrijwilligers van Stichting Wereldwinkel Made voelen zich betrokken en staan achter De Wereldwinkel de doelstellingen. Daarom vinden ze het belangrijk dat de winkel op Marktstraat 24a ook in de zomervakantie periode open blijft.

In de winkel staan enkele origami vazen in het wit van keramiek en van kleurloos glas. 

De mensen van de keramiek fabriek in Thailand (Lampang) lieten zich inspireren door de origami vouwtechniek en ontwierpen vazen van keramiek, alsof ze gemaakt zijn van gevouwen papier. Bij het maken van de vazen komt enorm veel handwerk kijken: van het vormen tot het decoreren, het glazuren en het bakken.

Het is een middelgrote keramiekfabriek met een goed sociaal beleid. Het familiebedrijf biedt haar 220 werknemers, voornamelijk vrouwen, een stabiele vorm van werkgelegenheid. De decoraties worden waar mogelijk handmatig op de producten aangebracht. Dit is gunstig voor de werkgelegenheid én verleent de producten een unieke signatuur in de Thaise aardewerksector.