Vogeldrinkbakken

Is de zomer erg warm, dan willen we verkoeling, dan hebben we water nodig.

Zo ook de vogels, zorg dat ze kunnen drinken en een bad kunnen nemen in uw tuin of op uw balkon, de vogels zullen er van genieten en u geniet van hun bezigheid.

In de wereldwinkel hebben we een paar prachtige drink / plodderbakken van een zeer duurzame steensoort serpentijn, deze zijn met de hand vervaardigd in Zimbabwe.  De bakken kunnen zonder probleem zowel in de zomer als winter buiten staan! Het gaat om unieke exemplaren, er is er niet een hetzelfde en buiten de functionaliteit is het ook een sieraad in uw tuin. De steen heeft mooie kleurschakeringen die vooral tot uitdrukking komen in het zonlicht.         

De bakken zijn voorzien van 2 vogeltjes op de rand, ook deze zijn van steen en met de hand gemaakt. Aan de buitenzijde is de steen ruw gelaten en aan de binnenzijde (daar waar het water inkomt) is de steen glad gepolijst! Zimbabwe is afgeleid van Dzimba Dza Mabwa, hetgeen letterlijk “huis van steen” betekent en dat vind je door het hele land terug waar kolossale rotsblokken de horizon bepalen. Naast deze rotsen wordt natuursteen (o.a.serpentijn) gevonden wat uitermate geschikt is om mee te beeldhouwen, er zijn in dat land dan ook veel beeldhouwers, die de kunst verstaan prachtige beelden, of andere functionele voorwerpen te maken, deze kunst wordt vaak van vader op zoon doorgegeven en bestaat al heel lang in de traditie van Zimbabwe. Bekijk de vogeldrinkbak in de etalage.