Proud Ladies

In de Wereldwinkel van Made staan stenen beelden van vrouwen uit Zimbabwe. Ze worden “Proud Ladies” genoemd en zijn gemaakt van springstone. Opvallend zijn de verschillende texturen om zo contrast te geven aan de grijze proud ladies. Ze zijn gemaakt door een beeldhouwer die in 1982 in Harare is geboren. Hij is de derde generatie in een familie van bekende beeldhouwers. Uiteraard is elk beeld met de hand gemaakt en daardoor uniek. Het beeld kan buiten geplaatst worden en is vorstbestendig.

Zimbabwe is 13 keer zo groot als België. Het grenst aan Zambia, Zuid-Afrika, Botswana, Mozambique en Namibië (raakpunt). De stenen vogeldrinkbakken, met twee stenen vogeltjes op de rand, komen ook uit Zimbabwe. Ze stonden beschreven in ’t Carillon van vorige week bij “wereldwinkelweetjes”.

Bij de Wereldwinkel op Marktstraat 24a staat een tafel buiten met artikelen die voor de helft van de prijs verkocht mogen worden. Er staan onder andere zeepstenen opengewerkte doosjes en houten fraai bewerkte doosjes. Allemaal gemaakt in India. De vrachtwagen, verrassend knap gemaakt van gerecycled blik is gemaakt in Madagaskar.