IndonesiŽ

Indonesië, een van de vele landen, waar de wereldwinkel zijn producten van betrekt!

Een van de importeurs (Wisnu) werkt al jaren samen met de aardewerkproducent Benya Art Craft op het Indonesische eiland Java.  Benya Art Craft heeft een werkplaats in de omgeving van de bekende stad Yogyakarta.                                                                                                                       

Bij de productie van de aardewerk siervoorwerpen wordt gebruik gemaakt van “tanah godean”, roodbruine aarde uit de 2de en 3de grondlaag. De producten worden gebakken bij een temperatuur van maximaal 850 graden Celsius. Dit betekent, dat het aardewerk niet winterhard is, alhoewel het in de praktijk weinig problemen geeft. Voor de zekerheid is het aan te bevelen, om deze producten bij matige tot strenge vorst binnen te plaatsen.

Benya Art Craft is gespecialiseerd in modern vormgegeven schalen, vazen en ander aardewerk. De eigenaar, Adnan, heeft een afgeronde opleiding aan de Academy of Arts in Yogyakata. Samen met de designers van Wisnu, worden voortduren niewe lijnen ontwikkeld, die op de westerse markt met veel succes worden verkocht.

Zo ook in de wereldwinkel van Made. Wij hebben prachtige groen/witte vazen met  welluidende namen als: Tesla en Fawia, maar ook gekleurde vazen met de namen: Rabia en Rolinda! Het is de moeite waard eens een kijkje te komen nemen.

Bron: http://www.wisnu.nl