Seepje

Bij de Wereldwinkel van Made staan flessen en pakken 100% natuurlijke en fairtrade wasmiddel uit Nepal. De wasmiddelen zijn op basis van de Nepalese Sapindus mukorossi-vrucht van de Sapindusbomen. De schillen worden organisch vanuit het wild geoogst. De handel gebeurt met zorg voor het welzijn van de schillenboer en zijn werknemers. Dit gaat op basis van de Fair Trade principes. De fles vloeibare zeep is te gebruiken voor 25 keer wassen en kost dan 40 eurocent per wasbeurt.
 
De vloeibare Seepje is in Made te koop in verschillende flessen namelijk voor de bonte- en de witte was. De inhoud bestaat voor 70% uit het extract uit de Seepje schillen. Daarnaast zijn er andere natuurlijke stoffen toegevoegd om de waskracht te bevorderen, zoals verzeepte zonnebloemolie en citroenzuur, en om een heerlijke geur te geven aan de was.
 
Ze zijn verpakt in een kartonnen wasmiddelfles, zodat 70% plastic wordt bespaard ten opzichte van een volledig plastic fles. De Wereldwinkel verkoopt ook pakken met de schilletjes zelf. Die schillen bevatten saponine, een soort natuurlijke zeep dat reinigt en antibacterieel werkt. Die schillen gaan met vier tegelijk in een waszakje in de wasmachine en zijn voor drie wasbeurten te gebruiken. 
 
Prijs: € 7,95 - € 9,95
 
Meer informatieve is te vinden op www.seepje.nl