Houten hart borden

Acacia is een prachtige duurzame houtsoort, met een warme uitstraling, die veel gebruikt wordt voor woonaccessoires, waaronder hartvormige schalen in diverse afmetingen.

Vooral in de Filippijnen groeien veel Acaciabomen, je ziet ze overal staan, zowel op open terreinen als langs wegen. Acacia is mooi getekend hout, van licht naar donker en heeft een warme uitstraling. Het hout is duurzaam en de bomen groeien hard, na 16 jaar zijn ze kaprijp. Voor elke gerooide boom moet een nieuwe worden geplant. Het is een goede investering, vanwege de opbrengst. Het kappen, verhandelen en verwerken van de acaciabomen wordt streng gecontroleerd. Voor de bomen in de stad, wordt niet altijd een kapvergunning verleend.

Het Acaciahout wordt bewerkt door de producentengroep Yandoc.

De houtbewerkers die er werken beheersen dit ambacht als geen ander. De fabriek heeft verschillende afdelingen waar het hout wordt verwerkt. Zo wordt het hout  eerst in blokken van diverse formaten gezaagd. Daarna wordt het hout gedroogd, afhankelijk van het jaargetijde kan dat maanden duren. Als  het hout goed droog is, kan het bewerkt worden, middels een draaiplateau en met een mal wordt de maat bepaald. De houtbewerkers gebruiken diverse instrumenten als vijzels en messen om het hout de juiste vorm te geven. Daarna wordt het product eerst met de machine en later met de hand geschuurd. Het handmatige schuren wordt door de vrouwen gedaan. Tenslotte wordt elk product, afgewerkt met beits, matte of glanzende lak. De tafelaccessoires zijn afgewerkt met een voedselveilige lak.    

De wereldwinkel in Made, heeft naast de hartvormige schalen ook diverse andere producten van Acaciahout van Kinta, deze importeur handelt volgens de principes van Fairtrade!

Prijzen vanaf € 12,99

 

 

Bron: www.kinta.nl