Recept van de maand maart

 

 

 

 

Pita met gehaktballetjes

Ingrediënten:

  • ca. 300-400 g gehakt half-om-half
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 flinke zak wokgroenten naar keuze, bijv. Hollandse wokmix
  • 1 pak pita broodjes (8 stuks)

En van Fair Trade Original:

  • Zeezoutmix Chilipeper uit de molen
  • 1 flesje Woksaus Sweet & Sour

Bereidingswijze:

  • Meng het gehakt met de sjalotsnippers, de knoflook, het zeezout, het ei en het paneermeel.
  • Draai er balletjes ter grootte van een walnoot van.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en braad de balletjes rondom bruin en gaar.
  • Voeg de woksaus toe en laat alles goed doorwarmen. Houd eventueel een beetje warme saus apart om op tafel te serveren.
  • Verhit de overige olie in een wok en wok de groentemix beetgaar.
  • Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de broodjes open en vul ze voor een deel met de wokgroenten.
  • Leg daar enkele gehaktballetjes met saus op en bedek met nog een laagje knapperige groenten.

 

Bron: www.fairtrade.nl