Reistassen...

Bij de Wereldwinkel van Made liggen reistassen die gemaakt zijn van hergebruikt canvas van oude tenten. De stof van de tenten wordt gewassen en uitgekookt om er vervolgens stoere producten van te maken zoals kussens, tassen en tipi`s.

Deze tassen zijn oersterk en onder fairtradeomstandigheden gemaakt. Omdat het hergebruikte stoffen zijn kunnen er gaatjes en vlekken in de stof zitten en geen enkele tas is precies hetzelfde. Afmeting 31x19x47cm.

De producent van de Re-used collectie van Only Natural zit in Jaipur in India. Ze maken producten van canvas, waaronder tipi`s , kussens, tassen en speelbeesten. Momenteel zijn ze hun werkplaats aan het renoveren zodat er een betere logistiek en werkvloer kan komen.

Een ander speciaal product bij de Wereldwinkel is het vloeibare wasmiddel van het merk Seepje. Het is een 100% natuurlijk en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Het is gemaakt op basis van een vrucht de Sapindus Mukarossi. Er zijn flessen voor de bonte was en flessen voor de witte was. Per fles kunt u 25 x wassen. Is de fles op dan kan de stevige kartonnen buitenkant bij het oud papier en de stevige plastic dop met daaraan een slappe plastic zak bij het plastic afval. Zo bespaart u 70% plastic ten opzichte van een reguliere fles.